Koos Ligthart
Acupunctuur
home acupunctuur praktisch contact
  wat is acupunctuur werkwijze contactinformatie
  voor welke klachten? praktijkinformatie links
  de behandeling kosten wie is Koos Ligthart
 
   
   
           
   
   
Koos Ligthart  
   
   
   
   
   
   
   
KOOS LIGTHART ACUPUNCTUUR ALDEBARANPLEIN 4 C
1033 GS AMSTERDAM
TEL 020 - 6331521
 
webdesign margreetdevries.nl  
   
   
   
Privacyverklaring  
 
Werkwijze  
Als je bij mij een afspraak maakt dan heb ik een uitgebreid intake gesprek met je.
Dit gesprek kan ruim een uur duren. Voor een behandeling acupunctuur is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Intakegesprek
Om een goede diagnose te kunnen stellen ga ik een uitgebreid gesprek met je voeren.
Tijdens het gesprek over je klachten vraag ik ook door op andere zaken zoals je eetpatroon, je stoelgang het slapen, of je een ochtend of een avond mens bent. Deze informatie geeft mij een beeld van je functioneren en hoe het met je energie balans is gesteld.
Ook kijk ik naar je lichaamstaal en je houding, eventuele verkleuringen van je huid, de conditie van je haar en nagels. Dit geeft ook weer informatie over je energiebalans.
Dan volgt de tongdiagnose, de tong geeft veel informatie over je gezondheid, ik kijk naar de kleur, het beslag op de tong, de vorm en of er kloofjes voorkomen op de tong.
De polsdiagnose, ik voel meer dan alleen de hartslag, er zijn drie plaatsen op de pols waar ik mijn vingers neerleg, ik meet de spanning, de diepte en de breedte daardoor kom ik veel te weten over de kwaliteit van de energie van de organen.

Behandelplan
Na dit intake gesprek , stel ik een behandelplan op en volgt aansluitend een eerste behandeling. Afhankelijk van de (pijn)klachten bepaal ik de behandel methode, dit is meestal een behandeling met naalden eventueel aangevuld met andere methoden.

Behandeling
Tijdens de behandeling blijf ik aanwezig en controleer ik nauwgezet de veranderingen in je pols en hoe je reageert op de behandeling. De naalden blijven gemiddeld 20 minuten zitten. Daarna verwijder ik de naalden en waar nodig plaats ik verblijfsnaaldjes in het oor om het effect van de behandeling te ondersteunen, deze blijven een week zitten, tenzij je er pijn of jeuk van krijgt, dan kun je ze verwijderen. Na de behandeling kun je een loom of moe gevoel krijgen. Op de plaatsen waar naalden hebben gezeten kun je een zwaar en/of een dof gevoel krijgen. Dit verdwijnt meestal in de loop van de dag en is normaal.

Ik maak daarna een vervolgafspraak met je, meestal een week later, deze duurt dan gemiddeld drie kwartier. Afhankelijk van de ernst van de klacht behandel ik 4 tot 8 keer, chronische pijnklachten vragen meer tijd dan de acute pijnklachten. De frequentie van de behandelingen wijzigt zich ook gedurende de behandeling. Het kan voorkomen dat het wenselijk is de behandeling te ondersteunen met Chinese kruiden therapie. Deze kruiden vallen meestal niet onder de vergoedingen bij de ziektekosten verzekeraars.

Mijn praktijk voldoet aan de strenge hygiƫne voorschriften van de NVA , ik gebruik steriele wegwerp naalden en na gebruik stop ik ze in een speciale afvalcontainer.


topterug naar boven

 
   
 
KOOS LIGTHART ACUPUNCTUUR ALDEBARANPLEIN 4 C 1033 GS AMSTERDAM TEL 020 - 6331521