Koos Ligthart
Acupunctuur
home acupunctuur praktisch contact
  wat is acupunctuur werkwijze contactinformatie
  voor welke klachten? praktijkinformatie links
  de behandeling kosten wie is Koos Ligthart
 
   
   
           
   
   
Koos Ligthart  
   
   
   
   
   
   
   
KOOS LIGTHART ACUPUNCTUUR ALDEBARANPLEIN 4 C
1033 GS AMSTERDAM
TEL 020 - 6331521
 
webdesign margreetdevries.nl  
   
   
   
Privacyverklaring  
 
Wie is Koos Ligthart?  
Ik ben Koos Ligthart, ik ben werkzaam als fysiotherapeut en acupuncturist in Amsterdam. Tijdens mijn studie fysiotherapie ben ik door een docent acupunctuur geïnspireerd geraakt over acupunctuur. Hij legde logische verbanden tussen lichaam en geest, en wat de gevolgen zijn van verkeerd gebruik van je lichaam en overbelasting op een gezond lichaam.
Deze acupuncturist liet mij dingen voelen en zien, en ik viel van de ene verbazing in de andere. Hij liet mij kennis maken met de Traditionele Chinese Geneeswijze, en had verklaringen van klachten die door de reguliere geneeskunde niet of nauwelijks te duiden waren.

Ik ben in 1994 afgestudeerd aan de European University for Traditional Chinese Medicine (EUTCM) te Utrecht. Regelmatig volg ik bij- en nascholingen om mijn vakkennis op peil te houden. In 2006 heb ik een studiereis gemaakt naar China, daar heb ik 2 weken stage gelopen in een ziekenhuis in Beijing, ik wilde zelf ervaren hoe de acupunctuur in China wordt toegepast. Wat mij is opgevallen dat er in het ziekenhuis een vrije keuze was voor patiënten om van de Westerse geneeskunde of van de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruik te maken. Soms werk ik samen met de huisarts , specialist, tandarts of fysiotherapeut om elkaar aan te vullen in de behandeling van de patiënt.

In 2009 las ik een artikel in het vaktijdschrift voor acupunctuur over de methode van Dr. R. Tan, en ben ik geïnteresseerd geraakt in deze behandelmethode. Deze methode heeft mij andere inzichten gegeven bij de behandeling van pijnklachten binnen de acupunctuur, daardoor ben ik mij gaan specialiseren in deze methode.

De Traditionele Chinese Geneeswijze is voor mij een levensfilosofie geworden, het inspireert mij om samen met mensen op zoek te gaan naar de achtergrond van de klachten. Binnen de reguliere geneeskunde is er soms geen antwoord op je klachten, daardoor kun je het gevoel hebben dat er geen erkenning voor je klacht is, je voelt je niet serieus genomen.
In mijn praktijk neem ik de tijd en de rust om samen met jou een verklaring van je klachten te vinden en een behandeling te starten. Ik kan je inzichten geven om door middel van een andere levensstijl weer in balans met jezelf te komen.


topterug naar boven


 
   
 
KOOS LIGTHART ACUPUNCTUUR ALDEBARANPLEIN 4 C 1033 GS AMSTERDAM TEL 020 - 6331521