Koos Ligthart
Acupunctuur
home acupunctuur praktisch contact
  wat is acupunctuur werkwijze contactinformatie
  voor welke klachten? praktijkinformatie links
  de behandeling kosten wie is Koos Ligthart
 
   
   
           
   
   
Koos Ligthart  
   
   
   
   
   
   
   
KOOS LIGTHART ACUPUNCTUUR ALDEBARANPLEIN 4 C
1033 GS AMSTERDAM
TEL 020 - 6331521
 
webdesign margreetdevries.nl  
   
   
   
Privacyverklaring  
 
Over de behandeling  
De behandelmethoden die ik toe pas en binnen de TCM vallen zijn:

Acupunctuur
dit is de meest gebruikelijke methode in de TCM. Je plaatst dunne naalden op de speciale acupunctuurpunten die op een meridiaan liggen. Het inbrengen van de naalden is bijna pijnloos, je kunt een zwaar of tintelend gevoel krijgen .Het zorgt er voor dat de energie weer gaat stromen zodat blokkades kunnen worden opgeheven. De naalden blijven ongeveer 20 minuten zitten.

oor acupunctuur

Oor acupunctuur
Bij Oor acunpunctuur gebruik ik uiterst dunne naaldjes, deze kan ik ter ondersteuning van de behandeling gebruiken. Daarna kan ik kleine verblijfsnaaldjes of zaadjes plaatsen, deze blijven dan een week zitten.

Moxa
Moxa is het kruid van de bijvoetplant, dit wordt op de naald gezet en verwarmd, het brengt extra energie naar het acupunctuurpunt. Tegenwoordig maak ik ook gebruik van de moxa lamp, deze heeft hetzelfde effect.

cups naalden en kruiden

Cupping
Bij Cupping plaats ik glazen cups(bollen) op je lichaam, meestal in het nek en schouder gebied. Ik verwarm de cups en plaats deze op de huid, zodat deze vacuüm worden gezogen en de doorbloeding kan verbeteren. Deze methode is effectief bij nek- en schouderklachten en verkoudheid.

Guasha
Guasha is een traditionele methode waarbij je met en voorwerp, een speciaal dekseltje , diep door de huid strijkt. Hiermee kun je diepzittende stagnaties beïnvloeden, het zorgt voor een goede doorbloeding en heft stagnaties op.

Kruiden
Chinese kruiden gebruik ik ter ondersteuning van de behandeling. Ik stel zelf de formule samen die bij de behandeling van de patiënt past. Ik bestel mijn kruiden bij een erkende apotheek die voldoet aan de hoge kwaliteitseisen. De kruiden zijn meestal in grove poedervorm samengesteld.

Voeding
Tijdens het intake gesprek vraag ik ook naar het eetpatroon en de voeding. Ik geef adviezen die een gezonde levensstijl bevorderen. De Chinese traditie verteld ons, eet wat het seizoen je brengt, in de winter warme stevige kost, in de zomer koelende en licht verteerbare voeding.

Electro acupunctuur
Bij electro acupunctuur plaats ik een lichte stroom op de naald. Bij pijnklachten zorgt het voor een extra stimulans waardoor de pijnklacht verminderd.

terug naar boven

 

 
   
 
KOOS LIGTHART ACUPUNCTUUR ALDEBARANPLEIN 4 C 1033 GS AMSTERDAM TEL 020 - 6331521